Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Utlånade BoIS-talangen: "Det känns bättre nu"

John Ebere Ekeh fick inte mycket speltid i Landskrona BoIS. I Kvarnby har han fått nytt syre.
– Jag får 90 minuter, det är en fördel för mig om jag ska komma tillbaka, säger han.

John Ebere Ekeh i BoIS tröja.
I mitten av augusti lånade Landskrona BoIS ut offensive John Ebere Ekeh till Kvarnby, bottenlag i division 2 västra Götaland. Sedan dess har 19-åringen gjort ett mål på fyra matcher.
– Klart att jag vill vinna alla matcher, men vi har inte haft turen med oss. Jag känner att det har gått bra för mig, annars tror jag inte att tränaren hade satt in mig, säger han.
John Ebere Ekeh debuterade i division 2 redan som 15-åring, då gjorde han ett mål på åtta matcher under Agim Sopis vingar i Prespa Birlik. Han hamnade sedermera i BoIS ungdomsverksamhet och därefter skrev han på ett A-lagskontrakt.
Under våren blev det två korta inhopp i superettan, mot HIF och Frej, och matchning i U21-laget. I Kvarnby har han blivit utbytt vid endast ett tillfälle.
– Det känns bättre nu. Alla spelare vill spela, inte sitta på bänken, leva på namnet och vara i superettan utan att få speltid. Nu känner jag att jag har fått upp mitt självförtroende. Jag får 90 minuter, det är en fördel för mig om jag ska komma tillbaka till superettan. Men jag vet inte vad som ska hända i framtiden, det är problemet, säger han.
Kontraktet med BoIS gäller även över nästa säsong. Under hösten befinner han sig enbart i Kvarnbys miljö.
– Det skulle bli lite konstigt om jag skulle träna med BoIS och sen komma till Kvarnby och spela match. Ingen tränare hade riktigt tyckt om det och jag är ingen superstjärna, det funkar inte så, säger han.
I BoIS konkurrerade han både som forward och yttermittfältare. I Kvarnby har han fått förtroende längst fram i banan.
– Det är min naturliga position, där jag känner att jag är som farligast. Men jag har bara gjort ett mål, det är jag inte nöjd med. Jag har haft otur, bollen har inte velat in, säger han.
Gå till toppen