Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Vattenläcka i Viken ger dåligt tryck

Sen i torsdag är det dåligt vattentryck i flera hushåll på Ringvägen i Viken. Men kommunens VA-avdelning hittar inte läckan som tros orsaka det hela.

Så här tydligt läcker det inte på Ringvägen i Viken just nu. Men flera hushåll har klagat över att trycket i vattenledningarna är dåligt just nu. Felet upptäcktes redan i torsdags i förra veckan och är inte åtgärdat.Bild: Maria Berkmo
I fredags lade Stephan Lövgren som bor på Ringvägen i Viken märke till att allt inte var som det skulle när han tog en dusch. Vattentrycket var sämre än normalt.
– Det tar dubbelt så lång tid när man ska få schampot ur håret, säger han.
Han ringde direkt till kommunen för att anmäla det hela och fick då klart för sig att han inte var den ende som hört av sig.
– Jag fick veta att det pågått sen i torsdags.
Nu är det tisdag. Och vattentrycket är fortfarande dåligt.
Enligt VA-chef Fredrik Arthursson är det troligen en vattenläcka som orsakar att vattnet inte rinner lika snabbt som vanligt ur kranarna.
– Det verkar bara vara en snutt av Ringvägen som är utsatt. Men saker tyder på att det är en rätt stor läcka, säger han.
Stephan Lövgren reagerar på att han inte sett någon personal alls från kommunen på plats på Ringvägen.
– Sökandet efter den här läckan är inte speciellt intensivt. Men vi klarar oss ju men det är lite irriterande. Och sen undrar man ju om gatan ska bli underminerad, säger han.
Fredrik Arthursson menar dock att det inte alltid är så lätt att hitta var det felar någonstans.
– Normalt sett kan man ju se det när vattnet rinner på marken. Men detta kan ju ha nästlat sig in i någon dagvattenbrunn. Vi har utrustning som vi kopplar på ventiler som talar om var läckan är någonstans, men det verkar inte ha fungerat.
Han berättar om en liknande läcka som upptäcktes av en slump i förra veckan - då på Rågångsgatan i östra Höganäs.
– Där var det en förbipasserande som hörde hur det plaskade i en brunn och slog larm till oss. Den läckan visste vi inte om.
På tisdagseftermiddagen meddelade VA-avdelningen att man tror sig ha hittat läckan.
– Antingen går vi på det redan under eftermiddagen, eller under onsdagen, säger Fredrik Arthursson.
Gå till toppen