Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Delade ut förkryssade valsedlar – polisanmäls

En person misstänks för att ha delat ut förkryssade valsedlar till väljare i Karlskrona. Personen har nu polisanmälts för otillbörlig valpåverkan. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
Valsedlar där en kandidat var förkryssad misstänks ha delats ut av en person till väljare utanför en vallokal i Karlskrona. Nu har personen polisanmälts misstänkt för otillbörlig valpåverkan, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.
– Vi har kollat resultatet för att se om det blev något abnormalt resultat, att den förkryssade kandidaten fått väldigt många kryss, men det är inget som ser abnormalt ut. Det verkar som att man fått stopp på det i tid. Vi bedömer att det inte påverkar resultatet, säger Karl Evald, valansvarig på länsstyrelsen i Blekinge, till tv-kanalen.
Anmälan bekräftas av kommunens valansvarige.
– Vi tror inte heller att det har påverkat, men vi är noga med att anmäla alla störningar och påverkanskampanjer, säger valansvarige Magdalena Nordin.
Gå till toppen