Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fler offentliga laddstolpar för elbil på gång

Under hösten börjar Landskrona Energi sätta upp fler laddstolpar för elbilar.

Landskrona får laddstolpar som påminner om den här, som står i Häljarp. De nya stolparna blir dock gröna och får texten Landskrona Energi.Bild: Lill Eriksson
– Vi har handlat upp hårdvaran, och nu väntar vi på den, säger Johan Holmstedt, vd på Landskrona Energi.
Med start i oktober börjar de 39 stolparna sättas upp. De flesta ska gå till kommunen och dess bolag. Bland dem finns Landskronabostäder, som flyttar sitt huvudkontor och därför flyttar även sina planerade nio laddstolpar.
Men allmänheten får tillgång till några laddare, och de ställs vid Ventrafiken, stationen och Kasernplan.
– Där blir det destinationsladdning, en mellansnabb laddning. Snabbladdning blir det vid Systemet, en station med två uttag. En till sätts i Biltemaområdet, säger Johan Holmstedt.
Tidigare hade man planer på att sätta upp en snabbladdare även i området Kronan på andra sidan järnvägen, men det väntar man med, eftersom mycket annat händer i området.
– De här snabbladdarna, det är ju ganska rejäla effekter, sätts sannolikt upp sist. Det är större installationsarbeten, bland annat behöver de kraftiga ledningar.
Arbetet med att sätta upp laddarna väntas ta några månader. Ett statsbidrag täcker halva kostnaden, staden betalar resten.
Så långt billaddning. Men Landskrona Energi bygger också en station för laddning av stadens bussar. Man drar ledning fram till laddningsplatsen, sedan sätter bussbolaget dit sina laddmunstycken.
Anläggningen ska vara klar i november, då den överlämnas till kommunen.
Gå till toppen