Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Jonathan Nilsson: ”Att vi inte skulle kunna gå till slutspel är trams”

4–7 i genrepet mot Mullsjö.
– Synd att vi tappade lite i sista perioden. Annars tycker jag att det är vi som kontrollerar matchen, säger Jonathan Nilsson.

Jonathan Nilsson svarade för tre mål i genrepet mot Mullsjö.Bild: Mattias Hjälm
FC Helsingborg 4
Mullsjö 7
(2–2, 2–1, 0–4)
Inför matchen mot Mullsjö delade Jonathan Nilsson ledningen i den interna poängligan med Fredrik Azelius.
Den spelande klubbdirektören gick av planen utan poäng, men med högt huvud efter ett hästjobb när FCH spelade tre mot fyra i två minuter i slutet av den andra perioden. Jonathan Nilsson däremot, han fixade tre nya mål (totalt tio) varav det tredje var ett prickskytte ur den högre skolan.
– Det är så det ska vara. ”Fredde” har varit riktigt bra och jag hoppas att han kan ta med det in i serien också. Jag tror starkt på honom. Jag ser ju hur han showar i box play, säger Nilsson.
I spel fem mot fyra från vänsterkanten hittade snipern med sin leftfattning, alltså med bladet ut mot sargen, bortre krysset till 4–3. Det var Jonathan Nilssons andra mål på två FCH-powerplay så långt. I uppställningen stod han där längst bak, som point, som en ny Mika Kohonen.
– Jag tror aldrig att jag har spelat point i powerplay någonsin faktiskt. Men det kändes förvånansvärt bra får jag säga. Men vi får testa att spela mot lite andra boxar också för att jag ska kunna uttala mig mer om det.
Genrepet var något helt annat än magplasket mot allsvenska Warberg senast. Spelarna var påkopplade, inställningen på plats, attityden där och mycket gott finns att ta med sig till premiären mot Höllviken.
Hur upplever du försäsongen i stort för nu är den över?
– Ja. För det första är det väldigt skönt att den är över. Det har varit lite svajigt, lite upp och ner. Det är ganska mycket nytt och det kommer att vara en annorlunda säsong att gå in i för vår del. Men i dag visade vi att vi kan spela på en riktigt bra nivå och att det blir svårt att möta oss och göra mål på oss.
Är FCH underskattat i innebandy-Sverige?
– Ja, definitivt. Allt jag hör nästan är bara att vi ska åka ur och allt möjligt, men det kommer vi inte att göra. Topp sex är väl ganska givet kanske, borde vara, men efter det är det extremt öppet. Så att vi inte skulle kunna gå till slutspel i år är bara trams, säger Jonathan Nilsson.

Försäsongsmatcherna

4/8 FCH-Malmö FBC 7–3
18/8 FCH-Jönköping 4–5
24/8 Alligator Malans-FCH 3–2 e.fl. (Champy Cup)
25/8 FCH-Rychenberg 6–4 (Champy Cup)
26/8 St. Gallen-FCH 3–5 (Champy Cup)
4/9 Växjö-FCH 9–6
8/9 Warberg-FCH 9–4
12/9 FCH-Mullsjö 4–7
Gå till toppen