Annons

Annons

Minskad plastkonsumtion – med hjälp av potatis

Skåne

Kan potatis minska konsumtionen av plast? Ja, menar Lundastudenten Pontus Törnqvist, 24 år, som i korridorköket på Kämnärsrätten uppfann ett miljövänligt alternativ till plast i engångsprodukter och förpackningar.

”Potato plastic” består av potatisstärkelse och vatten som värms upp till den grad att vätskan förtjockas. ”Sedan placeras vätskan i formar och hettas upp till fast substans.”, berättar Pontus Törnqvist.

Bild: Markus Andersson

Annons

Potatisexperimentet gjordes i våras under examensarbetet i industriell design vid Lunds universitet.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs HD för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på hd.se och i vår nyhetsapp.
  • HDpasset med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy