Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Klimat och miljö

Minskad plastkonsumtion – med hjälp av potatis

Kan potatis minska konsumtionen av plast? Ja, menar Lundastudenten Pontus Törnqvist, 24 år, som i korridorköket på Kämnärsrätten uppfann ett miljövänligt alternativ till plast i engångsprodukter och förpackningar.

”Potato plastic” består av potatisstärkelse och vatten som värms upp till den grad att vätskan förtjockas. ”Sedan placeras vätskan i formar och hettas upp till fast substans.”, berättar Pontus Törnqvist.Bild: Markus Andersson
Potatisexperimentet gjordes i våras under examensarbetet i industriell design vid Lunds universitet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen