Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Narkotikapåverkad körde in i parkerade bilar – nu döms han

Mannen var kraftigt påverkad av droger. Mitt i morgontrafiken körde han in i parkerade bilar i centrala Landskrona.

Det var en måndagsmorgon i början av februari som polisen larmades av en person som sett hur en personbil körde vingligt i centrala Landskrona. Klockan var 7.40 och trafiken ganska tät.
En patrull kom till platsen och då hade den då 19-årige mannen kört in i sidan på två parkerade bilar på Storgatan. Därefter hade han svängt tvärs över gatan, upp på trottoaren mot färdriktningen och sedan stannat.
Polisen konstaterade att han var så drogpåverkad att han inte kunde förhöras på plats. Han kunde heller inte ta hand om sig själv och var en fara för sig själv och för andra. I hans jackficka fann polisen fyra tabletter av det narkotikaklassade läkemedlet alprazolam samt lite cannabis.
Mannen omhändertogs på platsen och åtalades senare för grovt rattfylleri, olovlig körning eftersom han saknade körkort, samt ringa narkotikabrott.
Mannen har erkänt brotten och berättat att han började sin vingliga bilfärd från Svalöv. På väg mot Landskrona körde hade han kört i diket och fått hjälp av en bärgare. Sedan fortsatte han bilfärden som fick ett abrupt slut.
Enligt tingsrätten har mannens personliga situation blivit bättre på senare tid och han är drogfri sedan en tid tillbaka. Han slipper därför fängelse och döms till skyddstillsyn med samhällstjänst i 40 timmar.
Gå till toppen