Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Föreningspengar saknas – kassör anmäld

En kassör har anmälts då det uppdagats att hundratusentals kronor försvunnit ur föreningens kassa. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
En kassör i en förening i Östersunds kommun har polisanmälts och misstänks för att ha tagit hundratusentals kronor ur föreningens kassa under två år.
"Vi vet i dag inte exakt hur mycket pengar som försvunnit, men det handlar om i storleksordning 500 000-1 000 000 kronor", skriver föreningens ordförande i ett pressmeddelande, rapporterar Östersunds-Posten.
I våras började påminnelser och krav komma in till föreningen. Styrelsen, som trodde att det fanns runt 700 000 kronor på kontot, bad då kassören att betala fakturorna.
I augusti meddelade kassören i stället att pengarna var slut, att han använt dem för privat bruk och förfalskat dokument för styrelsen, enligt pressmeddelandet.
"Värst blir det för våra barn och ungdomar. Deras verksamhet drabbas hårt. Renoveringen av vår klubbstuga hotas också och vi står inför den största krisen i vår historia", skriver ordföranden.
Gå till toppen