Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Ica-butiken stänger i Borstahusen – ny ägare tar över

Ica-butiken Ankaret i Borstahusen stänger till månadsskiftet. Då tar en ny ägare över.

Ankaret i Borstahsuen upphör som Ica-butik.Bild: Sven-Erik Svensson
Patrik och Anne-Li Ringkvist har haft matbutiken i Borstahusen i tolv års tid. Nu väntar nya utmaningar i Helsingborg där de redan har tagit över Ica Björnen på Jönköpingsgatan.
– Många tror att vi ska stänga. Men det är en ny ägare som ska ta över, och då blir det inte längre en Ica-butik, säger Anne-Li Ringkvist
– Det är lite kluvna känslor. Jag har trivts med kunderna och de har nog trivts med oss, säger hon.
Det är inte planerna på att bygga en ny större matbutik i Norra Borstahusen, nära Hälsingborgsvägen, som får dem att lämna.
– Visst är det negativt för oss om det byggs en ny butik, men samtidigt är det positivt att det byggs så mycket nytt i Norra Borstahusen, att det blir större kundunderlag. Jag tror att det blir plus minus noll jämfört med idag, säger Patrik Ringkvist.
Efter tolv år menar han att de är redo att prova något nytt.
– Vi kommer att bo kvar i Borstahusen men vill ha en ny utmaning, säger han.
– Det är som att byta jobb. Butiken i Helsingborg är dubbelt så stor. Den har även posthantering och mer personal.
Tidningen har talat med den nye ägaren Hasse Lud som bekräftar att han tar över vid månadsskiftet. Däremot vill han vänta med att presentera detaljer, till exempel vilken matkedja den nya butiken ska tillhöra.
Gå till toppen