Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Zlatan om Galaxys fiasko: ”Alltid tränarens ansvar”

Succén har uteblivit för Zlatan Ibrahimivics LA Galaxy och för några dagar sedan fick huvudtränaren Sigi Schmid gå. Det var rätt väg att gå enligt den svenske superstjärnan.
– När resultaten inte kommer så är det alltid tränarens ansvar, förklarar Zlatan Ibrahimovic till Corner of The Galaxy.

Sigi Schmid är
Zlatan Ibrahimovic gör sin första säsong i MLS och LA Galaxy. Zlatan har gjort stundtals succé, fått fotbollsfebern att koka i Los Angeles, men för laget har det inte gått något vidare.
Galaxy ligger på åttonde plats i ligan, tre poäng efter Seattle som ligger på den sjätte och sista slutspelsplatsen. Sex matcher återstår av grundserien.
I måndags fick tränaren Sigi Schmid lämna laget på grund av de dåliga resultaten. Droppen blev den senaste ligamatchen där Galaxy hade en 1–0-ledning, men förlorade till sist med 2-6. Det var Galaxys sjätte raka match utan seger.
Andy Cole har varit i Galaxy sedan 2016 och Schmid var hans tredje huvudtränare i klubben. Schmid, Bruce Arena och Curt Anolfo har alla fått lämna laget.
– Det börjar bli som Europa nu, säger Cole till Corner of The Galaxy.
Zlatan Ibrahimovic, som gjort 16 mål och 8 assist under säsongen, menar att detta var en naturlig åtgärd.
– Så är fotboll. Jag var varit med om det innan och det kommer hända igen. Det är så det är. När det inte går bra och resultaten inte kommer så är det alltid tränaren som bär ansvaret, säger Ibrahimovic. Den här gången var det Sigi som fick gå.
– Vi är professionella, vi är fotbollsspelare. Om vi inte presterar hamnar vi på bänken eller på läktaren – så är det när man spelar på högsta nivå, säger Zlatan Ibrahimovic till Corner of The Galaxy.
Läs också Ibrahimovics tränare avgår
Gå till toppen