Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Aktieproffs från Ängelholm döms för att ha manipulerat börsen

Genom att köpa små poster av en aktie som aktieproffset från Ängelholm var storägare av höjde mannen aktiens värde på ett olagligt sätt. Nu har ängelholmaren dömts till 80 000 kronor i böter.

Det var sedan Stockholmsbörsen slog larm till Finansinspektionen som en åklagare vid finansmarknadskammaren började intressera sig för ängelholmaren.
Mannen har enligt egna uppgifter handlat med aktier i hela sitt vuxna liv. Han är i dag god för över 200 miljoner kronor i aktier, som han äger privat och genom sitt företag.
Genom att vid 50 tillfällen köpa små aktieposter i det börsnoterade bolag där han själv och genom sitt företag var en av de största ägarna, höjde mannen aktiens värde.
Själv hävdar ängelholmaren att han inte hade en tanke på manipulera aktiekursen. Mannen har förklarat sitt agerande med att han behövde en kick mot sin ångest.
Stockholms tingsrätt avfärdar förklaringen som "inte trovärdig" och dömer nu ängelholmaren till villkorlig dom och 80 dagsböter à 1 000 kronor för otillbörlig marknadspåverkan.
Dessutom måste mannen betala sin advokats nota på närmare 28 000 kronor.
Läs också Aktieproffs från Ängelholm åtalas för börsmanipulation
Gå till toppen