Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

I år är Spader Dam ute efter revansch

Sommaruppehållet har varit allt annat än lugnt för Sandra Andersson, en av Spader Dams mest rutinerade spelare.

Förra säsongen slutade inte som spelarna i Spader Dam hade hoppats på då Team X-Calibur vann SM-finalen för åttamannalag. I år vill Helsingborgslaget ta revansch. Inget nyförvärv har kommit, men viktigare, ingen spelare har lämnat.
– Jag tror det kan vara en fördel för oss då vi känner varandra väl, vi trivs bra tillsammans och vi har en bra lagsammanhållning, det känns tryggt. Men det blir ingen dans på rosor, säger Sandra Andersson.
Sandra ser fram emot årets säsong, och det är lite skillnad för henne både lagmässigt och individuellt mot när hon kom till klubben.
– Då, och det måste närma sig tio år sedan, skulle vi ta oss till slutspel för att sedan vinna SM-slutspelet, nu är det annorlunda, nu siktar vi på att vinna serien och därefter SM-slutspelet.
Trots att åren gått har Sandra hela tiden haft motivationen att ta nästa steg för att fortsätta utvecklas, så även det här året.
– Motivationen har alltid funnit där och den finns där än i dag, det beror på konkurrenssituationen som vi har. Vi har spelare som är ute och tävlar på högsta nivå i Europa och i världen.
Sandra tävlade själv flitigt under sommaren.
– Under sommaren åkte jag till USA och deltog på de tävlingarna i proffstouren som passar min personliga utveckling.
Det skulle vara en skräll om SM-titeln inte stod mellan Spader Dam och Team X-Calibur även det här året, men vägen dit är lång. Nytt för årets seriespel är att det endast är åtta lag i serien och att lagen ska mötas tre gånger, hemma, borta och ett möte på en neutral ort och bana, det sker vid tre sammandragningar, Norrköping, Borås och Sövde.
– Det ska bli skoj att spela i neutrala hallar och att få möta en ny publik. Publikmässigt kan det bli bra då det nog kommer mer folk och tittar, avslutar Sandra Andersson.
Gå till toppen