Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Lena Östblom i Ängelholm kan bli Årets HR-chef

Ängelholms kommun har en av landets bästa HR-chefer. Kanske den allra bästa.

Lena Östblom, HR-chef i Ängelholms kommun, är en av tre som kan vinna titeln "Årets HR-chef i Sverige 2018".Bild: Niklas Gustavsson
Lena Östblom, kommunens HR-chef, är nämligen en av tre nominerade till titeln "Årets HR-chef i Sverige 2018".
"Jag är både stolt och glad över nomineringen", säger Lena Östblom.Bild: Niklas Gustavsson
Om hon vinner avgörs när Sveriges HR-förening arrangerar sin första HR-gala någonsin på Cirkus i Stockholm den 9 oktober.
– Jag är både stolt och glad över att jag nominerats till detta pris, säger Lena Östblom spontant.
Över 70 nomineringar har granskats av en jury som plockat ut nio finalister i tre olika kategorier. Där alltså Lena Östblom är en av de tre finalisterna i kategorin "Årets HR-chef".
– Jag måste också poängtera att våra framgångar inte beror på mig utan på att alla verkligen har lagt ned ett otroligt jobb. Inte minst alla våra engagerade medarbetare och ledare.
– En person kan inte göra underverk. När laget däremot blir större än jaget så kan man nå framgångar som man kanske inte trodde på innan det börjar, fortsätter hon.
Ängelholms HR-chef Lena Östblom är en av ledande i arbetet att göra kommunens arbetssätt mer agilt.Bild: Niklas Gustavsson
I tävlingen deltar HR-chefer från alla typer av företag och organisationer. Hon konkurrerar med en HR-chef på Axfood och och en på Scandic hotel.
Lena Östblom har jobbat som HR-chef i Ängelholm sedan 2014. Projektet att ändra arbetssättet och attityden inom kommunen började i april 2016 och har just avslutats.
– Det agila arbetssättet genomsyrar nu hela vår arbetskultur. Vilket känns väldigt bra, säger hon.
HR-avdelningen på kommunen har 17 tjänster. Totalt är 3 200 personer anställda av kommunen. 130 av dessa är chefer.
Med agilt arbetssätt menar Lena Östblom att alla ska vara mer ansvarstagande och självgående, se helheten och inte enbart sin egen del samt att samverkan och flexibilitet ska vara självklara arbetsformer.
När nu projektet att göra Ängelholms kommun mer agil är slut menar HR-chefen Lena Östblom att det finns en bra grund att stå på för att gå vidare.Bild: Niklas Gustavsson
Under ett år genomförde kommunen ett gigantiskt utbildningsprogram där cheferna fick en dags utbildning vardera och alla anställda fick fyra olika temaföreläsningar.
– Det gällde verkligen att allt var väl planerat. Ibland hände det att vi funderade på om vi skulle mäkta med det. Men det lyckades och nu har vi en bra grund att stå på i vårt fortsatta arbete. Bara för att projektet nyligen avslutades så gäller det att gå vidare, säger Lena Östblom.
Arbetssättet har väckt intresse från många håll.
– Motsvarigheten till Sveriges kommuner och landsting i Norge kommer hit på studiebesök. Flera svenska kommuner har redan varit här, säger hon.
Vinner Lena Östblom priset som landets bästa HR-chef kan hon säkert räkna med att få ännu fler besökare.
Gå till toppen