Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Lindab flyttar verksamhet till Grevie – 41 anställda berörs

Lindab flyttar produktion från Götene i Västra Götaland till Grevie. 41 anställda berörs. Samtliga erbjuds att flytta med.

Börsnoterade Lindab arbetar med klimatsystem och industribyggnader. I Götene tillverkas idag produkter för vattenbaserade system, den verksamheten flyttas nu till Bjäre.
– Vi har tillgängliga lokaler i Grevie och produktionen i Götene lämpar sig väl för att flytta in, det gäller såväl produktionstekniskt som logistikmässigt. Här finns också stabsfunktioner att dra nytta av, säger Fredrik Liedholm i koncernledningen.
Lindab har byggt ett nytt stort höglager och distributionscentrum i Grevie, det är ett skäl till att det finns lediga utrymmen redo för ny produktion.
Lindab hyr lokalerna i Götene, men äger maskiner och annan produktionsutrustning.
41 anställda berörs, de flesta kollektivanställda,. De får erbjudande om att flytta med till nordvästra Skåne.
– Vi hoppas att så många som möjligt gör det, men förstår att det inte passar alla av personliga skäl. Vi är dessutom inne i en högkonjunktur med efterfrågan på den här typen av arbetskraft, säger Fredrik Liedholm.
Förändringarna inleds i slutet av året och ska vara genomförda under första kvartalet 2019.
Gå till toppen