Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Matsvinn i fokus för föreläsningar i Ängelholm

Föreningen food2change kommer till Stadsbiblioteket för att ge tips och berätta hur de räddat 32 ton mat på ett år.

Det är Naturskyddsföreningen och Ängelholms stadsbibliotek som bjuder in till en gratis föreläsning på temat minskat matsvinn tisdagen den 18 september klockan 19. På plats finns då Felicia Lindelöw och Karl Palmgren, båda ambassadörer för föreningen food2change Skåne.
De kommer att berätta om olika sätt att rädda både maten och miljön genom att rädda mycket av den mat som slängs i dag vid skörden, hos grossister, på restauranger och i butiker. De berättar även hur de gjorde när de räddade 32 ton mat under ett år i Malmö och Lund.
Föreläsningen som är gratis pågår till klockan 20.30.
Onsdagen den 26 september blir det ytterligare en föreläsning på samma tema. Då kommer Andreas Jakobsson som under några år tillsammans med sin familj levt nästan gratis av saker som han kommit hem med på natten. Han har även publicerat boken "Svinnlandet", där han berättar om sina erfarenheter. Den föreläsningen pågår mellan klockan 18 och 19.
Mellan den 17 och 29 september kan man även se unge konstnären Ted Widells matsvinnstavlor på Stadsbiblioteket.
Gå till toppen