Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tråkigt värre – så blir vädret i helgen

Inte särskilt mycket sol, en del vind, inte särskilt mycket regn och temperaturer kring 15 grader. Vädret bjuder på få överraskningar denna septemberhelg.

– Om vi tar en titt på lördagen kommer det vara lite växlande. Det kommer absolut finnas en del solchanser, men samtidigt kommer det finnas en risk för skurar och det gäller i stort sett hela Skåne under lördagen, säger Jon Jörpeland, meteorolog på SMHI.
Temperaturerna kommer vara relativt normala för årstiden – det vill säga kring 15 grader. En del blåst väntar, utan att det för den sakens skull blir stormigt väder.
– Ut mot kusten kan det blåsa uppemot tio meter per sekund, men det är det mesta som väntas under lördagen. Men det kommer vara ganska så byig vind över land och det kommer göra att man upplever det som rätt så blåsigt.
Söndagen väntas bli en ”ganska gråmulen dag”, enligt Jon Jörpeland.
– Vi har ett regnområde som närmar sig från sydväst och inledningsvis kommer det vara ganska så mycket moln på himlen. Mot eftermiddag och kväll kan det förekomma lite lätt regn, säger han.
Den som längtar efter något varmare väder kan få det i nästa vecka, även om prognosen som bekant blir mer osäker ju längre bort man blickar.
– Det finns en tendens till att vi kan komma upp i en nästan tjugo grader och att det blir lite stabilare väderläge, ett tillfälligt högtrycksbetonat väder, säger Jon Jörpeland.
Gå till toppen