Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Alicia snart frisk – nu hjälper familjen andra barn

Fler än någonsin ställer upp och stöttar den lokala insamlingen till Barncancerfonden. Alicia Örnhag vet om att det är hon som är anledningen.

Mamma Jessica Örnhag och döttrarna Alicia och Wilma. Wilma har börjat förstå att Alicia har en sjukdom, men inte mer. Systrarna sålde armband för att stötta Barncancerfonden på Walk of Hope.Bild: Britt-Mari Olsson
Det är tidig lördag förmiddag och regn och solstrålar träffar Hembygdsparken om vartannat. Fiskdamm, ansiktsmålning, tipspromenad, fika och välfyllda prisbord står uppradade. Barnfamiljer anländer.
Det är fjärde året i rad som Walk of Hope arrangeras. Som vi berättat tidigare är det Jessica Örnhag som står bakom arrangemanget och insamlingen till Barncancerfonden. Hon tog Walk of Hope till Ängelholm efter att dottern Alicia insjuknade i en sjukdom besläktad med cancer. Insamlingen och arrangemanget växer. I år är målet 100 000 kronor.
– Vi fick just in en guldsponsor till så nu är vi uppe i 76 000 kronor. Det är rekord, jättekul, säger Jessica Örnhag.
Guste Alesyti valde ett blomstermotiv som ansiktsmålaren Emmelie Fast noggrant penslade fram.Bild: Britt-Mari Olsson
Alicia Örnhag fick diagnosen Langerhans cellhistiocytos, LCH, strax före sin tvåårsdag. Den hade satt sig på höften. Senare kom den även att sätta sig på hypofysen. Nu är Alicia fem år och har genomgått flera cellgiftsbehandlingar. Om en månad är hon färdigbehandlad.
– Hon är pigg och glad och jättetaggad för den här dagen. Hon förstår att hon är orsak till detta evenemang, säger Jessica Örnhag.
Alica har tillverkat armband som hon och lillasyster Wilma säljer i ett av stånden. Ordet ”hope” är pärlat i några av dem.
– Det har varit ett par tuffa år men hon har klarat sig från biverkningar och komplikationer. Nu hoppas vi på bra besked så att vi kan sätta ut några mediciner, säger Jessica Örnhag.
Ellen Wieden hade tur i fiskedammen och fick lördagsgodis på kroken. Karolina Löfqvist såg till att de nappade.Bild: Britt-Mari Olsson
Varje år drabbas 300 barn av cancer i Sverige och det är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år.
Walk of hope är en insamling till Barncancerfonden, som arrangeras på olika håll i landet mellan 25 augusti och 30 september. Hittills har alla som deltagit i den hoppingivande promenaden bidragit med 463 370 kronor. Det nationella målet är 1,2 miljoner kronor. Lyckas ängelholmarna få ihop 100 000 kronor blir det ett av de större bidragen.
Läs också Alicia, 3 år, får cellgift mot sin ovanliga sjukdom
Läs också Walk of hope för fjärde gången i Hembygdsparken i Ängelholm
Många lokala företag ställde upp och skänkte saker till prisbordet. Andreas Becker med sonen Melker och svägerskan Kajsa Kurtsson sålde lotter.Bild: Britt-Mari Olsson
Gå till toppen