Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Borås laddar redan för Släktforskardagarna 2019

Jakten på rötterna fortsätter. Boka in Släktforskardagarna 2019.

Borås bjuder in till Släktforskardagarna 2019: Ulrika Palm, Viktoria Jonasson (ordförande i Borås Släktforskare) och Stina Hallhagen.Bild: BORÅS SLÄKTFORSKARE
Det är bara några veckor sedan Släktforskardagarna avslutades i Växjö. Men redan nu är nästa års arrangörer på gång.
Webbplatsen för Släktforskardagarna i Borås 2019 har öppnades för några dagar sedan. Där finns det grundläggande information om evenemanget, som hålls den 24–25 augusti.
Borås Släktforskare var på plats i Växjö. Många besökte deras monter i Fortnox Arena. I Växjö var det 32 föreläsare och 75 utställare. Det lär bli något liknande i Borås.
– Vi kommer att hålla Släktforskardagarna i Borås Kongress. Fastigheten ligger mitt i centrala Borås, fem minuters promenad från centralstation och resecentrum, berättar Viktoria Jonasson, ordförande i Borås Släktforskare.
Mitt emot Borås Kongress finns Högskolan i Borås Campusområde samt Textile Fashion Center, en arena som sammanför forskning, utbildning, entreprenörskap och innovationskraft i ett nordiskt textil- och modecentrum. Här finns även Textilmuseet med allt från basutställningar om Sveriges textilhistoria till aktuella design-, textil och modeutställningar.
– Det centrala läget gör också att de större hotellen och stadens hela utbud av restauranger finns inom ett par hundra meters avstånd. Vi tror att det kommer ge fantastiska förutsättningar för mycket lyckade Släktforskardagar 2019, säger Viktoria Jonasson, som även är styrelseledamot i Sveriges släktforskarförbund.
Arrangörerna av 2019 års evenemang lyfter även informationen i sociala medier:
– Vi kommer att jobba aktivt med spridning av intressant information, bildmaterial med mera. Vi jobbar företrädesvis med Facebook, Instagram och Twitter men man kommer säkert att se ett och annat inlägg även i videoform på till exempel Youtube, säger Viktoria Jonasson.
Släktforskardagarna 2019 arrangeras i samarbete med Sveriges släktforskarförbund och Borås stad med Arkiv Digital som huvudsponsor.
Släktforskardagarna i Växjö lockade omkring 3 600 besökare. I Halmstad 2017 räknades det in 5 375 besökare på de två dagarna.
Släktforskardagarna 2019
Gå till toppen