Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inte Novitjok i nytt Salisbury-fall

Ett område i Salisbury, Storbritannien, spärrades av under söndagen som en försiktighetsåtgärd efter att två personer plötsligt blivit sjuka.Bild: Jonathan Brady/AP/TT
De två personer som insjuknade på söndagen efter att ha ätit på en restaurang i Salisbury utsattes inte för nervgiftet Novitjok.
– Vi kan nu bekräfta att det inte finns något som tyder på att Novitjok använts, säger polisens presstalesperson enligt Sky News.
I ett uttalande från polisen i Wiltshire meddelas det att det inte finns något som tyder på att händelsen har något att göra med förgiftningen av ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter Julia i samma ort tidigare i år. Sedan mordförsöket på Skripal i mars är polisen extra uppmärksam på plötsliga sjukdomsfall, och ett område i Salisbury spärrades av under söndagen som en extra försiktighetsåtgärd.
Enligt källor till Sky News ska en av de två som blivit sjuka vara rysk medborgare.
Gå till toppen