Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Diskningskaos kan drabba STCC

Svenska bilsportförbundets disciplinnämnd ändrar beslutet från loppet på Gelleråsen i augusti och Mikaela Åhlin-Kottulinsky får tillbaka segern. Men beslutet möter häftig kritik och kan få långtgående konsekvenser för STCC.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky får tillbaka sin historiska seger som den första kvinnliga STCC-vinnaren någonsin. Men än kanske inte sista ordet är sagt. Arkivbild.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Svenska bilsportsförbundets disciplinnämnds beslut kom under tisdagen. Det friar PWR-teamet från anklagelserna om att ha modifierat avgassystemen på bilarna på ett otillåtet sätt och ger tillbaka alla segrar och poäng. Beslutet betyder dessutom att Mikaela Åhlin-Kottulinsky får tillbaka sin historiska seger från Gelleråsen, där hon blev första kvinna att vinna ett STCC-race.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen