Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Göran Månsson

Göran Månsson, Ängelholm, gick bort den 2 september, bara 13 dagar före sin 63-årsdag. Närmast sörjande är hans hustru Lena, hans barn Sara, Maja och Måns, barnens respektive och hans barnbarn.

Göran Månsson.Bild: Tom Wall
Att sätta en formell titel på Göran är att be om problem.
Fastighetsägare? Jo, det var han.
Byggherre? Det var han också.
Visionär? Helt klart.
Beslutsfattare? Avgjort.
Problemlösare? Utan tvekan.
Kreatör? Absolut.
Pedagog? Det med.
Ska jag sammanfatta Görans person och gärning måste jag använda mig av de numera nästan triviala begreppen entreprenör, utvecklare och inspiratör.
För det var han, i ordens sannaste bemärkelse.
Första gången jag och Göran möttes var för kanske tre år sedan. Vid ett förhandlingsbord. Jag på ena sidan. Han på andra.
Jag hade inför mötet fått veta att Göran bland annat varit skolledare, att han skapat den pedagogiska modellen “Störa och beröra” liksom företagsutbildningen “Våga Växa”, att han börjat med fastigheter när han köpte Bofors gamla semesteranläggning, Storön, i Vänern, att han skapat och ägde Falvir, att han låg bakom Tallhaga i Vejbystrand, att han skapat Acrinova, att han satt i flera bolagsstyrelser, att hans e-handelslager i Norra Varalöv gått i hamn och att han var en hårdför men juste förhandlare.
Det mötet blev början till ett djupt kamratskap av det slag få män i vår ålder törs tro på. Måhända tyckte omgivningen att vi var olika men den hade fel.
Göran såg ju, liksom jag, lösningar där andra ofta bara såg problem. Han förstod det fundamentala i att våga tänka utanför ramarna. Han insåg betydelsen av att omge sig med positiva personer som visste vad de ville uppnå. Han uppskattade välgrundade, snabba beslut och han trodde på att ”man kan det man vill”.
Våra yrkesroller suddades aldrig ut trots att vi hann bli goda vänner och som sådana byggde gemensamma företag för framtiden.
Nu kan Göran inte följa med. Så till sist lyckades han störa mig. Men han berörde mig för evigt.
Mikael Halling
Gå till toppen