Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Företagare vill stoppa inflytande från SD

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) talar under Sverigedemokraternas valvaka tidigare i september. Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
Kompromissa inte med de värden som vårt öppna samhälle bygger på – så lyder flera näringslivsprofilers uppmaning om att inte öppna för samarbete med Sverigedemokraterna.
41 företagare, entreprenörer och styrelseledamöter skriver gemensamt på DN Debatt hur de med oro ser hur öppenhet " åsidosätts eller naggas i kanten i flera av våra grannländer", tendenser som enligt debattörerna är förödande för ett gott företagsklimat.
"Sverige står vi nu inför valet att i en kortsiktig politisk pragmatisms namn öppna för samarbete med och inflytande för ett politiskt parti som kanaliserar dessa tendenser i svensk politik, Sverigedemokraterna, eller att fortsatt långsiktigt värna de liberala värden som är grundläggande för vårt samhälle och näringsliv", skriver de.
Gå till toppen