Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bluesbandet sprider glädje

Se till att rytmen sitter, sen är det improvisation som gäller. Bluesbandet Jan Gerfast Organic Band kommer till Ängelholm.

Jan Gerfast och Anna Johansson (på bilden) spelar på Nilsson's tillsammans med Per Lindberg och Håkan ”Perra” Andersson.
Tisdag 27 september klockan 20 kommer Jan Gerfast Organic Band till Nilsson's. Jan Gerfast och Anna Johansson är aktuella med det nya albumet "Black & White" som släpptes i mars.
– Ju äldre vi blir ju mer obstinata blir vi. Vi vill göra lite tankeväckande grejer, men inte slå det i pannan på folk. Det finns en baktanke med det hela och ska vara små inlägg i debatten. Vi vill visa att allt inte är svart och vitt. Man kan säga att det är en partybluesskiva, säger Anna Johansson som spelar keyboard och sjunger i bandet.
Anna Johansson beskriver Jan Gerfast Organic Band som ett levande band som spelar levande musik för levande människor. Vad texten handlar om eller hur melodin låter är inte det viktigaste, att musiken svänger är viktigast.
– Vi spelar levande instrument och har inget förinspelat. Vanliga bluesband spelar ofta hitlåtar från 50-talet, det gör inte vi. Vi gör egen musik, egen blues, säger Anna Johansson.
Anna är uppvuxen i Ängelholm och har gått på bland annat Munka Folkhögskola. Att komma till Ängelholm och spela ser hon fram emot.
– Jag önskar att fler av de jag känner vet om att jag spelar. Det hade varit kul att se lite kända människor på spelningen.
Vad får publiken som kommer till Nilsson's?
– Vi lovar att göra vårt bästa för att folk ska bli glada, på bättre humör och gå därifrån med bättre energier.
Med på konserten kommer även Eva Dahlberg att medverka. Förutom att hon är värdinna för kvällen drar hon av ett par låtar tillsammans med bandet.
– Eva brukar sjunga en eller två låtar när vi spelat. Hon har en enorm energi och utstrålar glädje. Hon har en väldigt stark positiv energi och den smittar.
Rytm och improvisation signalerar bandet.
– Det är frihet under ansvar. Var ansvarsfull med rytmen och se till att den är hundra, sen kan man improvisera när den sitter.
Biljetter köps i entrén.
Gå till toppen