Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

70-plussare badar gratis från nästa år

Pensionärer som har fyllt 70 badar gratis på friluftsbadet i Kvidinge nästa sommar. Nästa år blir det blir det däremot dyrare att hyra kommunens idrottshallar.

Gratis motionssimning för pensionärer som fyllt 70 på Kvidingebadet nästa sommar.Bild: Jens Lennartsson
Förslaget om fri entré på badet kommer från kommunens pensionärsråd. Enligt Jan Nilsson, ordförande i Kvidinge PRO, föddes idén i Kvidingeföreningen i samband med medlemmarnas bowlingträffar och motionssimning.
– All motion för äldre är bra. Kan man göra något för att uppmuntra det är det bra, säger Jan Nilsson.
Gun Friberg (S) ordförande i kultur- och fritidsnämnden, säger att förslaget var på tal redan förra året, men kom in i beredningen för sent för att bli verklighet inför årets badsäsong.
– Vi tyckte att det var en enkel sak att tillmötesgå pensionärerna med. Hela samhället vinner på att de håller sig i trim.
Gratis entré på Kvidingebadet gäller alla som fyllt 70, oavsett om man är bosatt i Åstorps kommun eller inte.
Pensionärer under 70 får betala 15 kronor i entré nästa år, samma pris idag som gäller för samtliga pensionärer.
Beslutet togs i samband med att fullmäktige tog ställning till alla taxor och avgifter inom kultur- och fritidsnämndens område för 2019.
Då blev det också klart att hyrorna för kommunens idrottshallar höjs nästa år. Hyran för större hallar går upp med 50 kronor och för mindre hallar med 25 kronor.
– Våra hallar är hårt ansträngda. Det behövs mer städning, dessutom på helgerna, vilket fördyrar det hela. Vid sidan av föreningarna är det en del privatpersoner som hyr till exempel till barnkalas. Vi har ju fler hallar på gång, men det dröjer ett tag innan de kommer på plats, säger Gun Friberg och syftar på de planerade hallarna vid Tingdalsskolan och Haganässkolan.
Gå till toppen