Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Konstnärer ställer ut i Kronohäktet under Konstens vecka

Under nästa vecka ställer åtta konstnärer från region syd i Svenska konstnärsförbundet ut i Kronohäktet i Ängelholm.

En grupp som är medlemmar i Svenska konstnärsförbundet ställer ut i Kronohäktet under Konstens vecka.Bild: Kristian Nilsson
Varje år under vecka 40 ställer förbundets konstnärer ut i på olika ställen i landet.
Kronohäktet är en sådan plats.
– I Skåne blir det utställningar i bland annat Malmö och Lund samt här i Ängelholm, säger Elsebeth Malmsten, som håller i förbundets verksamhet i den här delen av regionen.
Elsebeth Malmsten berättar att konstnärerna som är med på den här utställningen är medlemmar i förbundet, men det är inte någon grupp som regelbundet träffas och målar.
– Vi kommer från så olika håll i södra Sverige så att vi har bara gemensamma utställningar vid den här typen av arrangemang, säger hon.
Förra året, då man hade sin första utställning i Kronohäktet, medverkade tio konstnärer och i år blev det åtta stycken.
Juan Villavicencio har gjort en serie med människor från hela världen. Den här mannen i lera är från Australien.Bild: Kristian Nilsson
En av dem är Juan Villavicencio, som jobbar i lera.
– Jag har gjort en serie som jag kallar "Min värld". Det är människor från olika delar av världen. Jag har rest väldigt mycket och träffat massor av människor, säger han och lyfter upp man från Australien.
Utställningen har vernissage lördagen den 29 september klockan 13-16 på Kronohäktet i Ängelholm.
Sedan är utställningen öppen alla dagar mellan klockan 12 och 16 till och med lördagen den 6 oktober.
Konstnärerna som ställer ut i Kronohäktet är Birthe Kjell Lindh, Elsebeth Malmsten, Lisbeth Mauermann, Marianne Malla Månsson, Ulla Pieterek, Juan Villavicencio, Berit Weiseter och Agneta Meta Wijkander.
Marianne Malla Månsson ställer ut ett porträtt på Kronohäktet under Konstens vecka.Bild: Kristian Nilsson
Gå till toppen