Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nytt seniorboende i Åstorp tar form – och vill bli större

Gamla Stiftet mitt emot Oj! i Åstorp genomgår en förvandling. Här ska företaget Bossons Living Room AB:s vision om ett seniorboende växa fram.

Skissförlag på seniorboendet i gamla Stiftet. Under senvåren 2019 ska det vara klart för inflyttning i ”Borangeriet” som företaget Bosson Living Room AB kallar det.Bild: PBI Design
Första etappen av projektet är redan igång. Det är den gamla fabriken som förr tillverkade blyertspennor som nu ska byggas om till 18 hyreslägenheter för Åstorpsbor över 65 år. Men det blir inte bara bostäder.
– Vi har ett koncept som vi kallar borangeriet som bygger på trygghet, samvaro och gemenskap. Bygger detta i kombination med ett orangeri och växthus där man kan umgås. När man passerar 60-65 kommer andra prioriteringar och man kanske känner att man inte vill bo i en stor villa längre, säger Christian Bosson, vd för Bossons Living Room AB.
De första 18 lägenheterna ska vara klara för inflyttning under senvåren 2019 och redan nu har intresset varit så stort att några av lägenheterna redan är uppbokade. Därför har företaget nu även ansökt om att få bygga ytterligare 12 lägenheter i grannfastigheten med beteckningen Björnen 8.
– Den här har dykt upp på grund av ett ökat intresse, vi märker att folk tycker att det är lite spännande, säger Christian Bosson.
I fastigheterna blir det lägenheter i storlekar från 40 till 90 kvadratmeter och hyror från 6 500 upp emot 12 000 kronor. För de priserna får man tillgång till alla gemensamhetsytor.
– Det vi också erbjuder är aktiviteter för de som vill ha gemenskap, hantverkslokal, gym, och fikadel i orangeriet. Dessutom blir det en del i växthuset för de med gröna fingrar. Det kommer också finnas en värdinna på plats, säger Christian Bosson.
Inom en snar framtid kommer företaget också publicera en webbsida där man kan läsa mer om lägenheterna och anmäla sitt intresse.
Gå till toppen