Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Förvånad kapten i svängig EVS-comeback

Det dröjde inte särskilt länge förrän Julia Axelsson Svärd längtade hem från Lund, nu är hon tillbaka och den nya EVS-kaptenen fick öppna med en skön premiärseger.

Julia Axelsson Svärd (nr 1) gjorde comeback i Engelholm och tillsammans med bland andra Sophie Carpentier (9) bidrog den nya EVS-kaptenen till en väntad 3–0-seger mot Gislaved.
Elitserien
Engelholm3
Gislaved0
Premiären är avklarad, nye tränaren Patrick Aparicio kan pusta ut – och hemvändaren Julia Axelsson Svärd har snart nått upp till fjolårets segerskörd i Lund.
– Vi vann väl bara två matcher och jag var skadad ett bra tag, så jag var nog bara med i en av dem. Men det är klart att det är skönt att vara tillbaka, EVS är trots allt något speciellt, säger Julia efter sin lyckade comeback i Kungsgårdshallen.
Innan hon kan ställa upp på den här segerintervjun måste Julia Axelsson Svärd först skynda i väg och skriva under matchrapporten. Det är en av de uppgifter en lagkapten har och från och med i höst är det just hon som har den här rollen i Engelholm.
– De senaste åren har väl någon av de utländska tjejerna varit lagkapten, men för ett par veckor sedan kom Patrick, tränaren, fram och berättade att han utsett mig inför den här säsongen. Jag blev hedrad, förstås, men måste också erkänna att jag blev jätteförvånad.
22-åriga Julia Axelsson Svärd är visserligen äldst av de svenska tjejerna i årets EVS-gäng; trots att hon är född 1996, men det är mer hennes ledaregenskaper som gör att hon tagit hand om rollen som kapten.
– Först började jag fundera lite på hur jag ska agera, men det bästa är nog att vara som vanligt, säger Julia, som alltid varit en positiv tjej och gärna peppar sina lagkamrater.
Premiären blev onekligen en berg- och dalbana; i andra set visade hemmatjejerna sin klass, men trots svackorna försäkrar Julia att det aldrig var särskilt oroligt.
– Nej, vi har en suverän sammanhållning och vi är redan som en familj, med mycket glädje och i alla lägen. Så även når det gick lite tyngre körde vi på och till slut gav det resultat.
Jo, EVS vände ett underläge i första set; där 14–15 blev 25–16, men framförallt i det tredje. Där ledde gästerna från Gislaved med solklara 6–12 och ända fram till 20–22 lutade det åt ett fjärde set. Men hemmalaget skärpte till sig och till slut blev det förväntade 3–0; 25–16, 25–12, 25–23.
– En ganska typisk premiär, men jag är nöjd, säger debuterande tränaren Patrick Aparicio. Jag tror att Gislaved är bättre än ifjol och bättre än vad många tror. Så 3–0 är helt okej och det var mycket som var bra, inte minst vårt försvar.
Nästa helg drar elitserien vidare och då har EVS dubbla bortamatcher, först mot Sollentuna och sedan mot Falköping.
Gå till toppen