Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Danske Bank stoppar återköpsprogram

Amerikanska myndigheter utreder misstänkt penningtvätt av Danske Bank i Estland. Arkivbild.Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Danske Banks aktie faller med 4 procent på Köpenhamnsbörsen sedan den danska storbanken ställt in utdelningar till ägarna med ett program för återköp av aktier. Beslutet fattas i kölvattnet av den stora penningtvätthärvan i Estland.
Danske Bank bekräftar samtidigt i ett uttalande att man har kontaktats av USA:s justitiedepartement, som utreder möjligt straffrättsligt ansvar för misstänkt penningtvätt på bankens filial i Tallinn.
Bankens tillförordnade vd Jesper Nielsen skriver i ett pressmeddelande att man samarbetar med myndigheterna i USA.
"Det är just nu för tidigt att säga något mer bestämt om vad utfallet av denna undersökning kommer att bli", tillägger Nielsen.
Sedan tidigare är det känt att myndigheter i Danmark och Estland utreder Danske Banks inblandning i misstänkt penningtvätt i Estland 2007–2015.
Under gårdagen rasade flera av de svenska storbankernas aktier till följd av frågetecken kring deras eventuella inblandning i den misstänkta penningtvättshärvan.
Nordea utreds, enligt deras egen vetskap, inte av några myndigheter gällande misstänkt penningtvätt i Baltikum, skriver en talesperson på banken till Reuters.
Gå till toppen