Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Fotbollsspelare kollar in sina idoler i landslaget

I början av 2000-talet spelade de tillsammans i Stattena. Idag är Anna Hellkvist–Maas och Maria Arvidsson på Olympia för att se sin gamla lagkamrat Caroline Seger spela landskamp mot Norge.

Att det främst är tjejernas kväll på Olympia går inte att ta miste på. Många spelar själva i lokala lag och vill se när förebilderna i VM-klara damlandslaget möter Norge.
Anna Hellkvist–Maas, Maria Arvidsson, Alice Claesson, Ebba Hellkvist och Moa Hellkvist kom med lite olika avsikter. För de vuxna var det ett måste att se före detta lagkamraten Caroline Seger på hemmaplan medan flickorna ville hämta inspiration från sina förebilder i landslaget.Bild: Britt-Mari Olsson
Anna Hellkvist–Maas och Maria Arvidsson som spelat i Stattena kommer tillsammans med barnen Alice Claesson, Ebba Hellkvist och Moa Hellkvist. Själva har de lagt fotbollsskorna på hyllan men flickorna spelar i Vejbystrand respektive ÄFF.
– Vi har spelat med Caroline Seger och nu måste vi ju se henne på hemmaplan, säger Anna Hellkvist–Maas.
– Kul för flickorna att se sina förebilder, säger Maria Arvidsson.
Så resonerade man även i Rydebäcksklubben Fortuna som hade nästan 50 barn och föräldrar på läktarna.
– Alla vill åt det här hållet, säger Flamur Qupevaj pappa och hjälptränare, och syftar på damlandslaget.
Fortuna satsar på tjejfotboll. Det märks också på klubbens representation på damlandslagets match mot Norge – närmare 50 personer. Bashkim Fejzullahu, Manjola Fejzullahu, Evelina Murati, Altina Murati, Eliona Murati och Flamur Qupevaj ville gärna se matchen. Den blev dessutom en lite försenad födelsedagspresent till Manjola som fyllde år på onsdagen.Bild: Britt-Mari Olsson
Olle Sällström och Charlie Källkvist i Råå IF har spelat fotboll i ungefär fem år, de började som riktigt små. Nu ser de tillsammans med pappa Johan Sällström och mamma Jenny Källkvist damlandslaget möta Norge.
Det är inte den enda stormatchen de har sett. Förra året var Källkvists i Paris och såg PSG–Nice och Sällströms såg Juventus–Milan i Italien. Och det blir mycket fotboll även annars, familjerna emellan.
– Ibland spelar vi på konstgräset här uppe, säger Jenny Källkvist och pekar mot planerna bakom Olympia.
Jenny Källkvist, Charlie Källkvist, Olle Sällström och Johan Sällström träffas ofta i fotbollssammanhang. Och spelar gärna familjerna emellan ibland.Bild: Britt-Mari Olsson
Gå till toppen