Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Svalöv

Mingel bland möss, maskiner och mekanisk tjur

Blivande djurskötare, byggare, maskinförare och andra elever såg till att lördagens öppet hus på Svalöfs gymnasieskola blev riktig publikmagnet.

Bröderna Max, Leo och Sam Zahirovic testar en häftig grävskopa under Svalöfs gymnasium höstmarknad med öppet hus.Bild: PETTER ARVIDSON
– Många tror att vi bara har lantbruksutbildning här, men vi har också många attraktiva yrkesutbildningar. Fordonsprogrammet har fler sökande än vi har platser och bygg- och anläggning är också populärt, säger Lena Hansson, rektor på Svalöfs gymnasieskola.
På lördagen visade skolan upp hela sin bredd, och kryddade dessutom med gästspel från flera lokala företagare. Höstmarknaden drar en större publik och på skolan finns aktiviteter för hela familjen. Det är konstant kö till lyftkranen som bjuder på en hisnande höjdfärd för äventyrliga. Trivs man bättre på marken kan man prova på att backa med släp i en trampbil.
Vid de stora grävmaskinerna hittar brödratrion Max, Sam och Leo Zahirovic en leksaksmodell som slår ut alla de sett på vanliga lekplatser. Den är precis som en riktig, och de turas om att prova.
– Glöm inte att ta på er hjälmen, hojtar en ung man omgiven av tjejer med mobiler.
– Wow, är det du Hampus? Jag har sett alla dina filmer, jublar Max och vill att mamma tar en bild på honom tillsammans med den populära Youtube-profilen.
Max Zahirovic upptäcker Youtubeprofilen Hampus Hedström och blir jätteglad. Mamma tar förstås en bild.Bild: PETTER ARVIDSON
Hampus Hedström skrattar och ställer upp för sina fans.
– Jag är här idag för att göra reklam för ME-skolan som utbildar maskinförare, det behövs fler i branschen, säger han.
Kor, kalvar, får och höns är en viktig del av naturbruksutbildningen och stolta elever guidade besökarna. Bland smådjuren hittade vi Malou Hiljeborn från Ängelholm som funderat på att söka djurskötarutbildningen i höst. Att gå på öppet hus underlättar gymnasievalet.
– Jag har fått ett väldigt bra intryck här, säger hon.
Svalöfs gymnasium har 560 elever, även vuxenutbildning och SFI.
Ta en tur på en tjur. Bobby Körström visar sig vara en fena på rodeo.Bild: PETTER ARVIDSON
Vilma Hiljeborn tittar på mössen i smådjursstallet när Svalöfs gymnasium har öppet hus. Här utbildas djurskötarna.Bild: PETTER ARVIDSON
Rasmus Eriksson går andra året på transportlinjen och visar hur man övar på att backa med släp. En trampbil är en bra början för att få in rätt teknik.Bild: PETTER ARVIDSON
Öppet hus på Svalöfs gymnasium.Bild: PETTER ARVIDSON
Gå till toppen