Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Landslagshunden Leela fortfarande borta

Hunden Leelas ägare Yury López och Javier Vega letar tillsammans med sina andra två hundar Azur och Fito i skogen vid Uddarp strax utanför Skepparslöv.Bild: Johan Nilsson/TT
Runt 150 personer sökte under söndagen efter den bortsprungna colombianska landslagshunden Leela – utan att kunna fånga in den.
– Men vi har sett hunden både rent visuellt och id-hunden har också känt doftspår. Det viktigaste med dagen är att vi nu vet att hunden bevisligen stannar kvar i området, säger Magnus Svensson, som deltar i sökinsatsen, till Kristianstadsbladet.
Leela, som är en Shetland sheepdog, försvann i onsdags när hon blev skrämd under en promenad med sin ägare. Hunden besökte Kristianstad för att tävla i agility-VM
Sökandet pågår i ett sju kvadratkilometer stort område kring Uddarp. Fastighetsägare i området ombes att titta om Leela kan ha gömt sig i en fastighet.
– Att man söker igenom garage, lador eller har krypgrund, om hon kan ligga och gömma sig någonstans, säger Ella Ekenberg, projektledare för agility-VM, till P4 Malmöhus.
Allmänheten uppmanas att inte försöka fånga henne.
Gå till toppen