Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Polisen ser inget samband mellan de senaste bränderna

Två dagar i rad har det brunnit i bilar i Landskrona, men polisen ser inget samband mellan bränderna. I år har totalt 21 bilbränder anmälts – men få av förövarna åker fast.

Arkivbild. Utbränt bilvrak efter en anlagd bilbrand i kvarteret Sandvången tidigare i år.Bild: Erik Melkersson
På måndagsnatten började det brinna i en bil på Gubbhögsgatan i Landskrona. På tisdagskvällen brann det igen, denna gång på Timmermansgatan.
– Vi ser inga samband över huvud taget mellan dessa två. Det är nog bara slumpen att det skett med två dagar mellan varandra, säger Christian Nordin, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Landskrona.
Fakta

Ungefär lika många som förra året

I år har hittills 21 anmälningar upprättats, gällande skadegörelse genom brand på bilar i Landskrona. För hela 2017 är siffran 28.

Anlagda bilbränder är ett svårutrett brott. Gärningsmannen tänder ofta på när mörkret lagt sig vilket gör att det svårt för polisen att prata med någon som sett något. Att det rör sig om en brand gör också att eventuella tekniska spår går upp i rök.
Och de två senaste bränderna ser heller inte ut att bli lösta.
– Den ena är nedlagd för att det inte finns något att gå på och med största sannolikhet kommer den andra också bli det, för det finns inga säkringsbara spår att gå på, säger Christian Nordin.
Gå till toppen