Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Rånoffer lurades in i skogsdunge – sköts med luftgevär och fick håret uppeldat

Den 62-årige helsingborgaren lurades in i en skogsdunge på Planteringen av fyra rånare. Sedan sköts mannen med tolv skott från ett luftvapen innan männen rånade 62-åringen, tvingade honom att dricka stora mängder vin och eldade upp hans hår.

Händelsen som fyra unga män – 18, 20, 24 och 26 år – nu ställs inför rätta för ägde rum i somras. Den 62-årige helsingborgaren cyklade på Planteringen när han mötte fyra unga män som erbjöd honom att köpa öl billigt. Mannen följde med kvartetten till en skogsdunge i närheten av Wienergatan. Där anklagade de fyra männen grundlöst 62-åringen för att vara blottare och hotade med polisen om han inte betalade 10 000 kronor. Sedan misshandlades mannen med sparkar och slag. En av rånarna tog därefter fram en tändare och satte eld på offrets hår innan mannen tvingades dricka en och en halv liter vin som han just köpt. Rånarna sköt dessutom mannen med tolv skott med ett luftvapen. Flera av projektilerna sitter fortfarande kvar i offrets kropp.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen