Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Ronaldo förnekar inte avtal med kvinnan

Cristiano Ronaldo. Arkivbild.Bild: Antonio Calanni/AP/TT
Cristiano Ronaldo slår, via sin advokat Peter S Christiansen, på nytt tillbaka mot anklagelserna att han ska ha gjort sig skyldig till en våldtäkt i Las Vegas 2009.
Däremot förnekar den portugisiske fotbollsstjärnan inte att han tidigare har ingått en ekonomisk uppgörelse, för att tysta den kvinna som riktar anklagelserna mot honom.
I uttalandet från advokaten menar man dock att skälen till avtalet har förvrängts och inte ska ses som ett tecken på Ronaldos skuld. I stället ska Ronaldo ha fått rådet att ingå avtalet för att undvika anklagelser liknande de han nu utsätts för, som enligt uttalandet är gjorda "för att förstöra ett rykte som har byggts upp av hårt jobb, atletism och heder".
Tyska Der Spiegel har publicerat dokument där Cristiano Ronaldo påstås erkänna att kvinnan sade ifrån under sexakten. De dokumenten är manipulerade, menar Christiansen.
Kvinnan trädde nyligen fram med sitt namn och Las Vegas-polisen har därefter öppnat utredningen mot Juventusspelaren på nytt.
Läs mer: EA Sports drag – plockar bort Ronaldo från Fifa
Läs mer: Ronaldos svar efter anklagelserna om våldtäkt – Nike oroat
Läs mer: Las Vegas-polisen utreder på nytt sexanklagelser mot Ronaldo
Läs mer: Anklagad för allvarliga brott – men inget skadar Ronaldos rykte
Läs alla artiklar om: Anklagelserna mot Ronaldo
Gå till toppen