Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Bibic ut på bår när LHC vann

Almen Bibic föll till isen medvetslös och bars ut på bår. Men lagkompisarna i Linköping lyckades vända 1–2 till vinst med 4–2 mot Timrå. Det var sjätte raka segern på hemmaplan för SHL:s serieledare.

Almen Bibic bars ut på bår, men ska efter omständigheterna må bra.Bild: Stefan Jerrevång/TT
Efter 7.51 av den första perioden skulle Linköpings back Almen Bibic sätta in en tackling på Timrås forward Patrik Blomberg.
I stället var det Bibic som åkte på en rejäl smäll då hans haka verkade träffa Blombergs axelkåpa.
LHC-försvararen föll handlöst i isen och publiken höll andan då läkarna fixerade nacken och bar ut honom på bår. Efter omständigheterna rapporterades det senare att Bibic ändå mådde bra.
Med sin lagkompis på sjukhuset tog Linköping ändå ledningen genom Nick Sörensen. Efter ett snabbt passningsspel blev anfallaren helt fri och tryckte upp pucken i nättaket – hans sjunde fullträff hittills.
Sedan lyckades gästerna både kvittera (Anton Wedin) och ta ledningen (Sebastian Collberg) inom loppet av 46 sekunder. Framför allt kedjan med Collberg, Ludvig Rensfeldt och Filip Hållander fick flera gånger bra snurr på LHC – som stundtals agerade darrigt i försvaret och hade problem med gästerna.
I mittakten var det betydligt bättre fart på Linköping. Lukas Bengtsson pangade in 2–2 i powerplay och bara 43 sekunder senare vispade Broc Little upp 3–2 i krysset efter ett snabbt skott på retur.
Östgötarna dominerade andra perioden klart och hade även två klockrena stolpskott av James Wright och Joe Whitney.
Timrå öste på ordentligt i sista perioden – men klarade inte av att överlista Jonas ”Monstret” Gustavsson någon mer gång. I stället ökade Dan Pettersson på till 4–2 på slutet och ordnade Linköpings sjätte raka seger på hemmaplan med totalt 26–9 i målskillnad.
Därmed sprack Timrås svit på tre vinster i följd, mot laget man även förlorade premiären mot med 1–4.
Gå till toppen