Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Tolv döda på Mallorca – femåring saknas

En kvinna i Sant Llorenç på Mallorca dagen efter ovädret.Bild: Francisco Ubilla/AP/TT
De kraftiga regnen och översvämningarna i Sant Llorenç på Mallorca har nu kostat tolv människor livet. Detta sedan en man och en kvinna hittats omkomna i närheten av staden Arta skriver nyhetsbyrån Reuters.
Samtidigt söker räddningstjänsten efter en försvunnen femåring.
Händelsen beskrivs som den värsta naturkatastrofen på Mallorca på flera decennier. Regnet öste ner under natten till onsdagen och kraftiga strömmar med brunt vatten svepte bort bilar på de översvämmade gatorna i det lilla samhället Sant Llorenç.
Översvämmade floder och dräneringskanaler fick vattenmassor att tränga in på gator och i hus, vilket ledde till att runt 120 Sant Llorenç-bor fick ta skydd i ett sportcenter i närliggande Manacor.
Katastrofen har väckt frågor om infrastrukturen i Sant Llorenç och på liknande platser, skriver El País. Bland annat ifrågasätts lämpligheten i att bygga hus och parkeringsplatser i närheten av dräneringskanaler, där plötsliga vattenmassor möter mindre motstånd än i naturligt vattendrag.
Rättad: I en tidigare version angavs en felaktig dag för ovädret.
Gå till toppen