Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Klippan

Försäkringsärende klart efter Ljungbyhedsbranden

Klippans kommun får 20,4 miljoner kronor av försäkringsbolaget efter den förödande branden på Ljungbyhedsskolan sommaren 2017.

Branden som väckte området runt Ljungbyhedsskolan 30 juli förra året blev förödande när hela lågstadiedelen av skolan med fritids och musiksal blev totalt utbränd. Först ett år senare, i början av höstterminen i år var ersättningslokaler på plats.
Nu har försäkringsärendet avslutats. De 20,4 miljoner kronor som kommunen får i ersättning ska användas både till hyran av moduler, och som en grundplåt till den nya skolbyggnad som barn- och utbildningsförvaltningen vill ha.
– Ju fortare vi bygger upp det igen och lämnar ifrån oss modulerna, desto bättre för oss. Men vi ska inte heller förhasta oss, säger kommunalråd Kerstin Persson (S).
Hur skolans behov ser ut utreds och ska resultera i ett förslag.
Något svar på hur branden startade blev aldrig klarlagd i polisutredningen, som lades ner i januari. Den inledande teorin om att elden anlagts kunde inte bevisas eftersom för mycket blev förstört i den våldsamma branden.
Gå till toppen