Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Nytt miljonkapital till uppkopplad soptunna

Uppstartsbolaget Bintel i Helsingborg tar in 3,2 miljoner kronor i nytt kapital. Pengarna ska bidra till bolagets miljöfrämjande utveckling av digital soptömning.

Bild: Mats Amnell
Investeringen i det endast ett år gamla Helsingborgsföretaget, som grundats av Tom Johansen, är så kallat såddkapital som syftar till att pröva bolagets affärsidé; att digitalisera sophanteringsbranschen i Sverige.
Tom Johansen är grundare och vd för det nystartade Helsingborgsföretaget Bintel.
Det handlar närmare bestämt om en patenterad modul som monteras på hushållens sopkärl, och sedan ”pratar” direkt med ruttplaneringsverktygen som ger sopbilarna deras insamlingsrutter. Tekniken anses både ge miljövinster och sänkta kostnader för kommuner
Bakom investeringen står Anders Hedberg, medgrundare av Sensative, Dan Nilsson, grundare av Fyndiq, samt Karsten Deppert, grundare av Contentor.
Tillsammans med ekonomiskt stöd från Vinnova, Energimyndigheten och Almi går de tre affärsänglarna in med sammanlagt 3,2 miljoner kronor för att säkra Bintels fortsatta produktutveckling.
Inom 12 månader planerar Helsingborgsbolaget även för en större investeringsrunda med syfte att kommersialisera verksamheten fullt ut.
Gå till toppen