Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Polisen efterlyser vittnen till dödsolyckan vid Triangelplatsen

Snart har tre veckor gått sen en höganäsare i 45-årsåldern dog efter att ha blivit påkörd av en buss i rondellen vid Triangelplatsen. Polisen vill ha in fler vittnesmål.

Polisen vill få kontakt med personer som såg olyckan då en cyklist blev påkörd av en buss i rondellen vid Triangelplatsen.Bild: Läsarbild
Olyckan i rondellen vid Triangelplatsen inträffade vid 14.30-tiden den 24 september. En höganäsare i 45-årsåldern cyklade då på Storgatan österut. Samtidigt var en regionbuss på väg söderut och skulle svänga ut på 111:an.
Läs också Påkörde cyklisten i Höganäs dog av sina skador
Någonstans på övergångsstället rammade bussen cyklisten som blev livshotande skadad. Ett par dagar senare stod det klart att mannen dött av sina skador.
Polisen rubricerade inledningsvis det hela som vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Men busschauffören har ännu inte förhörts av polisen och är därmed inte heller delgiven misstanke om något brott.
– Vi ska hålla förhör med honom så småningom, säger Mikael Svensson, trafikpolisens utredare.
Redan kort efter olyckan ville polisen ha in uppgifter från folk som blev vittnen till olyckan.
Läs också Efter alla olyckorna: ”Folk dör i rondellen”
Nu har tre veckor gått och utredningen har inte kommit så långt. Via sin Facebooksida vädjar polisen därför om fler vittnen som såg hur olyckan gick till. I nuläget har man hört något enstaka vittnen samt några passagerare ombord på bussen.
– Men de har inte sett själva olyckan, säger Mikael Svensson.
Läs också Triangelplatsen mest olycksdrabbad
Han menar att det borde finns många personer som sett vad som skett.
– Med tanke på platsen och tidpunkten så borde det vara så. Vi skulle behöva komma i kontakt med vittnen. Vi vill ha en så klar bild som möjligt av vad det är som har hänt, säger Mikael Svensson.
Gå till toppen