Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åstorp

Socialförvaltningens mässa drog massor

Kulturhuset Björnen var fullt av folk på torsdagen, när socialförvaltningen i Åstorp ordnade mässa för de äldre. Musik och ärtsoppa lockade publiken, men också möjligheterna till möten och information.

Dala Spelmän bjöd på dragspelsmusik under eftermiddagen.Bild: Jakob Thorell
I kulturhuset Björnens stora sal är det idel dragspelsmusik och leenden. Stolarna framför scenen är fullsatta av folk som lyssnar på musiken och i stånden runt i kring får mässutställarna kämpa för att göra sig hörda.
Det är femte upplagan av socialförvaltningens mässa med inriktning på äldre, årets tema är ”främjande och förebyggande”.
Lars och Berit Sjunnesson njöt av både ärtsoppan och dragspelsmusiken.Bild: Jakob Thorell
– Tanken är att vi på socialförvaltningen ska presentera oss och ge ett ansikte till våra olika verksamheter. Mötet med oss kan ju annars vara ganska traumatiskt, säger Ursula Svensson, verksamhetschef på Åstorps socialförvaltning.
– Sen kombinerar vi det med att bjuda in våra utställare. Det handlar om företag som presenterar olika hjälpmedel, men också föreningar som kommer för att berätta om sin verksamhet, säger socialförvaltningens Anita Hansson, som dragit ett tungt lass i förberedelserna till årets mässa.
Siv Nilsson från civilförsvarsförbundet serverade den hemlagade ärtsoppan. Trettio liter försvann på ett kick.Bild: Jakob Thorell
Ett drygt hundratal besökare har redan dykt upp och fler väntas framåt eftermiddagen, när författaren Bodil Jönsson ska hålla föredrag på temat ”Leva livet - hela livet”
– Sen är ju tanken att det ska vara en positiv dag för de som kommer, så det blir också uppträdanden. Dala Spelmän och Seniorkören tränar hos oss, men vi har också bjudit in Metallic Rullatorz från Bjuv som extra dragplåster, säger Anita Hansson.
Delar av Metallic Rullatorz dök upp tidigt för att smaka på ärtsoppan innan sin show. Inga "Floskler" Franssen, Brita Jarnhell, Bitte Franzén, Göte Rehn och Kerstin Sorth.Bild: Jakob Thorell
I cafédelen sitter Lars och Berit Sjunnesson som varit på mässan någon timme redan.
– Det är mycket intressante saker som visas upp här. Sen är det ju också en hel del man vill veta, speciellt med tanke på att man nu lägger ner frivilligcentrum, säger Berit Sjunnesson.
– Vi ville se om det fanns nyheter om andra verksamheter. Och så äta av ärtsoppan förstås, den väckte lumparminnen, säger Lars Sjunnesson med ett skratt.
Fotnot: Inför väntade nedskärningar i socialförvaltningens verksamheter nästa år är nedläggning av frivilligcentrum ett förslag. Beslut är dock ännu inte taget.
Gå till toppen