Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Sportchefen sitter lugnt – mitt i all röra

Läget beskrivs som en mardröm, men trots allt strul behåller ÖVK-ledningen lugnet.

Robin Andersson och de övriga i ÖVK:s sportsliga ledning har onekligen haft fullt upp den senaste tiden.
Försäsongen och silly season blev rörigare än normalt och efter passaren Matas Navickas sena avhopp känns turbulensen total i Örkelljunga. Sportchefen Robin Andersson ger dock lugnande besked.
– Vi visste att det skulle bli så här, även om vi aldrig kunde räkna med att tappa våra två värvningar från Litauen. Men det känns ändå som om vi har läget under kontroll.
Robin Andersson erkänner förstås att förutsättningarna kunde ha varit bättre och han inser att många ser det här som ett mardrömsscenario.
– Vi var sent ute och det hänger fortfarande i. Men vi jobbar på och vi kommer att lösa det här. Jag är faktiskt inte orolig.
I stället för anfallaren Audrius Aleknavicius har ÖVK i dagarna skrivit kontrakt med Hampus Brink, som gör en välkommen comeback i truppen.
– Hampus är en bra kille, med lokal förankring och en talang utöver det vanliga. Tidigare har det mest varit problem med att få ihop allt praktiskt, men det är löst nu och underlättas av att han börjat jobba hemma i Perstorp, förklarar Robin Andersson.
ÖVK har också kommit en bra bit på väg i att hitta en ny spelfördelare, det berättade vi om redan i går, och det mesta lutar åt att klubben skriver kontrakt med engelsmannen Owen Lamb.
– Där är vi redan överens om det mesta och Owen uppfyller alla krav vi har, med rätt värderingar och så. Men vi vill gärna se honom i fler träningar och det är väl rimligt att vi bestämmer oss i börja av nästa vecka.
Med Hampus Brink på plats – och med ytterligare en passare – har ÖVK elva spelare i truppen. Det återstår alltså åtminstone en plats i fylla.
– Vi är väldigt nöjda med vår startuppställning, men möjligtvis behöver vi en kantspelare till, säger Robin Andersson. Inte minst för att få så bra och effektiv träning som möjligt.
Där är Tobias Persson fortfarande ett hett alternativ, men han har inte gett något definitivt besked.
– Tobbe är alltid välkommen, det hade varit helt perfekt. Men vi har respekt för att han måste prioritera sin familj, kommenterar Robin Andersson.
Gå till toppen