Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Tre dömda för skjutning i Gävle

Tre män har dömts till bland annat fängelsestraff efter att en man i 20-årsåldern skjutits med flera skott i Gävle i februari. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Tre män har dömts till bland annat fängelsestraff för delaktighet när en man i 20-årsåldern sköts med flera skott i Gävle i februari, rapporterar lokala medier.
Tingsrätten dömer en 24-åring som anses ha avlossat skotten till åtta års fängelse för synnerligen grov misshandel, grovt vapenbrott, grovt rån och narkotikabrott. Den skjutne rånades enligt egen utsaga på 15 000–16 000 kronor.
Totalt tio skott avlossades, varav fyra träffade i nedre delen av kroppen, och enligt rätten kommer den skjutne sannolikt att få livslångt lidande och funktionsnedsättning.
En 25-årig man döms för grovt vapenbrott och narkotikabrott till två år och tre månaders fängelse medan en 20-åring döms till ungdomsvård för bland annat narkotikabrott.
Gå till toppen