Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Växjös revansch på Malmö fortsätter

Våren 2017 skapade Malmö eko i hockey-Sverige genom att slå ut seriesegraren Växjö i SM-kvartsfinalen. Men smålänningarna har fått, och fortsätter att ta, revansch. Seger med 1–0 i lagens första möte för säsongen innebär att Växjö nu har åtta raka segrar i tävlingsmatcher mot Malmö.

Växjös svit mot Malmö fortsätter.Bild: Mikael Fritzon/TT
– Både Malmö och vi har några spelare som gillar att smälla på, roliga matcher, säger Växjös målskytt Linus Fröberg.
Fröberg är en av få målfarliga spelare i Växjö så här långt i höst. Powerplaymålet, som kom på ett välriktat direktskott efter en fin sidledspassning signerad Austin Ortega, drygt halvvägs in i första perioden betydde Fröbergs andra mål och skön ledning för Växjö efter såväl jämna som kvalitetsfyllda inledande 20 minuter.
– Vi hade scoutat dem och hade lite lösningar, säger Fröberg om spelet som ledde fram till målet.
– Jag får mycket förtroende som jag försöker ta vara på så mycket som möjligt, fortsätter han.
Martin Lundbergs nickmål i den andra perioden hade varit ursnyggt om det handlat om en fotbollsmatch men nu fick Växjöbacken finna sig i att hans huvudspel blev bortdömt.
Malmö fick inleda den tredje perioden i spel fem mot tre i hela 1.39 och bättre möjlighet till kvittering är svår att tänka sig. Men Växjöförsvaret täckte det ena skottet efter det andra och lyckades freda sin målbur.
– Kolla på Linus Fröberg, två fantastiska täck, säger målvakten Viktor Fasth.
Knappt sju minuter in i perioden blev ännu ett Växjömål bortdömt efter videogranskning, den här gången efter att laget gått hårt åt målvakten Nihlstorp innan man tryckte in pucken. Men det betydde ingenting då Viktor Fasth i två raka SHL-matcher sett till att hans lagkamrater bara behövt göra ett mål för att vinna.
– Han visade åter att han är en av Europas bästa målvakter, en enorm trygghet för oss, säger Linus Fröberg om sin målvakt.
– Vi spelade fantastiskt. Jag är inte hela sanningen, det är tacksamt att spela bakom de här killarna, säger Viktor Fasth.
För första gången den här säsongen har förra årets suverän Växjö skapat en svit av vunna tävlingsmatcher. CHL-matchen mot Cardiff inkluderad bär regerande mästarlaget nu en ryggsäck innehållande tre raka fullpoängare. Lagets nästa match innebär ny kamp mot Malmö, denna gång i Malmö.
– Tajta matcher med lite slutspelskaraktär, säger Viktor Fasth förväntansfullt.
Gå till toppen