Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

ÄFF tvingas flytta hemmamatch

ÄFF kämpar för nytt kontrakt – men kan varken träna eller spela på Ängelholms idrottsplats.
– Det finns ingen dränering på planen, säger klubbchefen Peter Bjurenwall.

ÄFF brukar träna vid Lindab arena.
Gräsmattan på Ängelholms idrottsplats blev omlagd i somras, men medför ändå problem. Under en längre tid har ÄFF flyttat sina träningar till de nya träningsplanerna vid Lindab arena och nu förflyttas även måndagens viktiga division 1-match mot Kristianstad till samma område.
ÄFF har ytterligare två hemmamatcher kvar innan säsongens slut. När vi frågar klubbchefen Peter Bjurenwall om de matcherna också ska flyttas säger han:
– Det beror på vädret, för det finns ingen dränering på planen. Det är det stora problemet. De gör allt för att det ska bli bra, men hur snabbt det får effekt beror på om det blir nederbörd och i sådant fall hur mycket. Och någon dränering hinner inte bli färdig i år.
Hur påverkar det här er?
– Jag hoppas att vår trogna publik ändå kommer. Vi tar dit bänkar via kommunens hjälp, så länge det inte regnar blir det ingen större skillnad mot hur det är på idrottsplatsen.
Och hur påverkar det laget?
– Just den här gången tror jag inte att det påverkar oss så mycket. Vi kommer från en konstgräsmatch i Göteborg och tränar på konstgräs inför den här matchen, säger Peter Bjurenwall.
Gå till toppen