Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Film

Dog days: Skamlöst gulligt – men roligt

"Replikerna och skämten är ofta smartare och lite mer absurda än man hade förväntat sig och i rollistan finns ett flertal briljanta komiker." Camilla Larsson ser komedin om hundägare.

Nina Dobrev, mitten, i "Dog days".Bild: Jacob Yakob / LD Entertainment

Dog days

BIO. KOMEDI. USA, 2017. Regi: Ken Marino. Med: Nina Dobrev, Vanessa Hudgens, Finn Wolfhard, Lauren Lapkus, Eva Longoria. Barntillåten. Längd: 1.52.

"Dog days" är precis vad den utger sig för att vara: En gullig amerikansk komedi, inte egentligen om hundar, utan om människor som träffas och möts – på grund av hundar och sin faiblesse för dem. Den försöker inte låtsas att den är en cool Judd Apatow-komedi i framkant, den har ingen superkreddig komiker Cami huvudrollen, den tar inga nya grepp och den skäms inte för att den spelar på människors (o)naturliga svaghet för sina lurviga vänner.
Den löst sammansatta episodiska handlingen innefattar en sockersöt men dumpad tv-programledare, en läcker småbufflig före detta idrottsman, en vacker och företagsam barista, en hunkig narcissistisk veterinär, en töntig men fin innehavare av ett hem för hemlösa hundar, en grinig gammal änkling med ett hjärta av guld, ett uppstudsigt pizzabud med ett hjärta av guld, ett övernervigt par som får hem sitt adoptivbarn, en överpresterande och perfektionistisk blivande mor som behöver slappna av, hennes musiker-lillebror som behöver växa upp och så en jäkla massa hundar. Som först förs samman i olika konstellationer för att till slut mötas allihop under filmens helmysiga slut.
Inte en överraskning så långt ögat kan nå, kan man tycka.
Fast vid närmare eftertanke så erbjuder "Dog days" faktiskt ändå några överraskningar. Replikerna och skämten är ofta smartare och lite mer absurda än man hade förväntat sig och i rollistan finns ett flertal briljanta komiker. Som Lauren Lapkus som baristans oförbätterliga bästa vän, Tig Notaro som en fullkomligt skrupellös hundpsykolog, samt Phoebe Neidhardt som en tv-meteorolog med ett okontrollerbart behov av att lätta sitt hjärta inför tv-tittarna.
I slutändan blir "Dog days", konstigt nog, på något sätt roligare än den kanske är. När kejsaren erkänner att han är naken från början så är det ju liksom väldigt mycket härligare än om han låtsas ha extra fräck päls.
Gå till toppen