Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
SHL 2018-19: Rögle-Örebro

Nollan Pogge bakom Rögles första seger

Justin Pogges första nolla för säsongen gav Rögle första segern för säsongen. 2–0 innebar sjunde raka hemmasegern mot Örebro.

Rögle fick äntligen jubla.Bild: Bildbyrån
SHL: Rögle–Örebro 2–0
Efter sju sorger och åtta bedrövelser kom Rögles första seger. Justin Pogge höll nollan och ovane målskytten Jonas Ahnelöv klev fram när det behövdes som mest.
Favoritmotståndaren Örebro kom på besök till Lindab arena. Det var som behövdes för att Rögle för första gången skulle ta ledningen i en match den här säsongen. Efter 2.58 gled Jonas Ahnelöv upp och sköt direkt på passning från Linus Sandin. Annars fortsatte power play att vara en gåta för ängelholmarna. Man fick två lägen, men den farligaste chansen kom efter jätteslarv från Örebromålvakten Eero Kilpeläinen. Olle Liss bröt en passning från finländaren, men kom för nära mål och fick inte in den. Liss var också inblandad i en bra chans för Örebro, när han i power play tappade pucken till Glenn Gustafsson som kom helt fri. Han lyckades dock inte överlista Röglemålvakten Justin Pogge.
Rögle är sämst i serien både powerplay och boxplay, men höll tätt i Örebros enda powerplay i första perioden. Anton Hedman fick den bästa chansen, men Pogge var ivägen.
– Vi kommer ut och kör det spelet vi vi har pratat om, men vi får inget gratis, säger målskytten Jonas Ahnelöv till Cmore i första pausen.
Andra perioden började med en utvisning för Alen Bibic, men Rögle spelade riktigt bra i det numerära underläget. Hemmalaget fick energi av det och tog över matchen. Leon Bristedt hade i princip öppet mål efter en spelvändning i det numerära underläget,men Kilpeläinen hann med. Rögle fortsatte trumma på och såväl Jonas Ahnelöv som Daniel Zaar hade stora chanser. Mot slutet av perioden jämnade Örebro ut spelet, bland annat med hjälp av ett powerplay, men Rögle höll tätt. Hemmaledning 1–0 efter två perioder var trots allt i underkant.
– Vi kommer ut bra och fortsätter mala på. Det är bara utdelningen som saknas, säger Daniel Zaar till Cmore i andra pausen.
Daniel Widing var tillbaka i Rögle efter en utflykt till Djurgården. Han åkte till sig ett friläge i början av tredje perioden, men Kilpeläinen hade stängt. Örebro var nära att kvittera när Tylor Spink sköt i stolpen i powerplay. Rögle lyfte upp spelet och jobbade till sig en utvisning, men någon utdelning blev det inte. Istället tryckte Örebro på, men något mål det inte. Med tre och en halv minut kvar tog Daniel Zaar upp pucken och sköt. Leon Bristedt styrde in pucken och säkrade Rögles första seger för säsongen.
Gå till toppen