Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Örkelljunga jagar sin första seger i derbyt

Tony Westman och hans ÖVK har inlett med två raka förluster.Bild: Niklas Gustavsson
Efter två raka förluster – och bara ett enda vunnet set – ska Örkelljunga ta sig an Lund i lördagens Skånederby.
– Vi har inga andra planer än att vinna och Lund har ju inte alls samma bredd som Hylte/Halmstad, kommenterar ÖVK-tränaren Tony Westman.
Klubben jobbar fortfarande på att spika årets spelartrupp, just nu är Ludvig von Sydow till exempel ensam passare och Sebastian West Helgesson får vänta ytterligare några veckor innan han kan bli aktuell för spel. Mot Lund gör dock återvändaren Hampus Brink säsongsdebut.
– Det har varit struligt och det är naturligtvis inte bra att behöva byta spelare, när vi redan är sent ute med lagbygget. Men stämningen är ändå bra, jag ser inte det här som något problem och jag är säker på att det här ska lösa sig.
Samtidigt vill Westman gärna se resultat, så snabbt som möjligt, och Lund ska väl inte vara omöjligt. Trots att Skånekonkurrenten öppnat med två segrar; 3–1 mot Södertelge och 3–0 mo Habo, och trots att nyförvärven från Falkenberg; August Borna och spelande tränaren Faeez Alloush, gett ett rejält lyft.
– Det är två bra spelare, absolut. Men vi har fler som kan avgöra, försäkrar ÖVK-tränaren.
Gå till toppen