Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lokala smaker på mässa för matälskare i Varalöv

Vällagrad parmesan, lokal öl och en av världens hetaste chilis. Det och massor av annan mat och dryck bjöds det på när Orangeriet i Varalöv ordnade mässa.

Björn Johansson visar upp de superstarka små frukterna i olika färger och former. I fjol gav han ut boken "Älska chili".Bild: Britt-Mari Olsson
Choklad, salt, snapskrydda, pulver. Allt smakar chili och finns i Björn Johanssons hörna av lokalen.
Här kan besökarna också testa kanderad chili, som passar utmärkt till glass, bedyrar han.
– Det sägs att den här är världens starkaste, säger Björn Johansson och visar upp en chili av sorten Nagabrain chocolate - en brunröd frukt, som med sin skrynkliga form påminner om en hjärna.
Björn Johanssons verksamhet Chili lovers var en av utställarna på helgens mat- och dryckesmässa hos Orangeriet i Varalöv.
I Klippan har han sin odling med 700 chiliplantor. Intresset har exploderat de senaste åren, säger han.
– Man märker att folk är nyfikna, särskilt på de superstarka sorterna. Fast själv föredrar jag de lite mer milda och balanserade.
Jesper Nielsen från Kött- och delihuset i Ängelholm tycker att mässan är ett bra sätt för lokala aktörer att synas. "Det är bra att komma ut och presentera sig, och visa upp sina produkter."Bild: Britt-Mari Olsson
Jessica Svensson och Hannes Davoust provar parmesan hos Kullagourmet, och enas om att den som lagrats i 36 månader är godast.Bild: Britt-Mari Olsson
Hannes Davoust, 10, och hans mamma Jessica Svensson är på utflykt från Helsingborg.
– Vi vill testa olika smaker. Särskilt det som är lokalt, det är kul att se det småskaliga som finns, säger Jessica Svensson.
Men först ska de köpa parmesanost, en favorit för dem båda. Hannes gillar att laga mat.
– Det är kul när man får tänka själv och komma på något eget när man lagar mat. Jag vill inte bara följa ett recept. Nyligen lagade jag en korvgryta som blev väldigt bra, säger Hannes Davoust.
Ulla-Clara Norlin och Anders Hedberg letar egentligen inte efter något särskilt när de stannar till hos Skelderwikens brygghus, där lokal öl av olika slag står uppradad.
– Mat och dryck är alltid trevligt. Vi går runt och tittar, och sedan blir det kanske något att äta, Ulla-Clara Norlin.
Ulla-Clara Norlin och Anders Hedberg gillar att strosa bland mat och dryck.Bild: Britt-Mari Olsson
Gå till toppen