Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Villkorlig dom för vansinnesfärd på Hälsovägen

I närmare 100 kilometer i timmen och mot rött ljus körde 23-åringen på en bilist som skadades svårt. Nu döms 23-åringen till villkorlig dom och samhällstjänst för olyckan på Hälsovägen förra året.

Bild: Isabel Aguilar
Det var i augusti förra året som en 40-årig man skadades allvarligt efter att ha blivit påkörd på Hälsovägen. Mannen förlorade stora mängder blod, drabbades av hjärnskakning och lider fortfarande av sviterna efter olyckan.
Bakom ratten på bilen som körde på 40-åringen satt en 23-årig man. Enligt vittnesuppgifter körde mannen i närmare 100 kilometer i timmen mot tillåtna 40 och mot rött ljus när kollisionen var ett faktum.
23-åringen döms nu för vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst. Till mannen som han körde på måste 23-åringen betala 15 000 kronor i skadestånd.
Gå till toppen